Is de Flipper Zero de tool voor criminelen waardoor hacken heel simpel wordt?

Gepost op 26-05-2023

Mocht je je afvragen hoe je scooter is gejat of er spullen uit je kantoor / hotelkamer zijn gestolen zonder dat er ook maar enige spoor van braak is dan zou het maar zo met de Flipper Zero gebeurd kunnen zijn.
De Flipper Zero is een tamagotchi-achtige open source tool voor pentesters en hackers en is ontworpen om op een speelse en educatieve manier verschillende digitale protocollen en radiofrequenties te verkennen. Het apparaat is in staat om met apparaten via verschillende standaarden te communiceren.
De Flipper Zero is een draagbare multi hacking device voor pentesters en tech geeks. Het apparaat houd van digitale dingen hacken, zoals radioprotocollen, toegangs controlesystemen, hardware en meer. Het is volledig open-source en aanpasbaar, dus je kunt het uitbreiden op elke gewenste manier. Ook zijn er verschillende firmware beschikbaar waardoor het mogelijk is om jou Flipper uit te breiden met meerdere opties & plugins!
'Niet zo simpel in de praktijk'
Vooral dat 'meer-gedeelte' lijkt interessant voor mensen te zijn die liever niet op een fatsoenlijke manier geld willen verdienen. Overigens blijkt het in de praktijk toch een stuk ingewikkelder te zijn omdat je er alleen dingen mee "hacken" die niet goed genoeg zijn beveiligd. Je hebt met name een probleem als de keys die niet veranderen en informatie die niet versleuteld is.

#flipper zero
#vrije vogels
#hacken
#slot
#open sourceLees het hele verhaal via Skoften: Is de Flipper Zero de tool voor criminelen waardoor hacken heel simpel wordt?

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *