Nog steeds problemen door noodweer in Oostenrijk

Gepost op 10-06-2024

Delen van Oostenrijk kampen ook vandaag nog met problemen door het hoge water. De waterstanden van de Donau en de Inn blijven stijgen en de aanhoudende regen in de regio Stiermarken verergert de situatie.
In het plaatsje Mischendorf wordt een 77-jarige man vermist die gisterochtend niet thuiskwam na het uitbrengen van zijn stem voor de Europese verkiezingen.
De Oostenrijkse omroep ORF schrijft dat familie in eerste instantie zelf naar de man heeft gezocht. Daarbij kregen ze hulp van jagers en de brandweer. Toen dat niets opleverde, is de man officieel als vermist opgegeven.
Sindsdien helpen extra brandweerkorpsen en de politie ook mee. De zoektocht gaat moeizaam vanwege de aanhoudende regen.
Dam doorgebroken
Veel plekken in Oostenrijk hebben te maken met noodweer. In het district Kufstein vielen hagelstenen van wel zeven centimeter groot.
In Eisenstadt-Umwelt en Neusiedl am See liepen na een zware onweersbui straten en kelders onder water. In nog geen half uur viel er 50 millimeter regen. Een woordvoerder van de brandweer noemt iedere druppel die valt, er eentje te veel.
In de gemeente Rauchwart brak een dam bij een stuwmeer door. De brandweer waarschuwt mensen daar niet in de buurt te komen.
Door het vele water bereikt de Bodensee, op de grens met Duitsland, de kritische grens. Plaatsen rond het meer nemen maatregelen om overstromingen tegen te gaan. Het hoogste waterpeil wordt morgen verwacht.
Ook de afgelopen dagen had Oostenrijk veel last van het slechte weer. In een dorp ten noorden van Graz sleurde het water auto’s mee. Een vliegtuig raakte zwaar beschadigd toen het in een hagelbui terechtkwam.


Trefwoord(en): Oostenrijk


Lees het hele verhaal via NOS Nieuws: Nog steeds problemen door noodweer in Oostenrijk

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *