Ook veel fans zonder kaartje naar Dortmund: 'We willen dicht bij Oranje zijn'

Gepost op 08-07-2024

Ruim 10.000 Nederlanders hebben een kaartje bemachtigd voor het EK-duel woensdagavond van Oranje tegen Engeland in Dortmund. Maar er zijn veel fans die geen kaartje hebben en toch naar de stad komen. De KNVB verwacht zo’n 75.000 Nederlanders in Dortmund.
De NS meldt dat het vooral hard gaat met treintickets naar Dortmund op woensdag. Vooral kaarten voor treinen die een paar uur voor de wedstrijd aankomen, zijn populair. Flixbus meldt dat er grote belangstelling is voor bustickets naar Dortmund op woensdag.
‘Te gortig’
Een van de oranjefans die geen kaartje hebben voor de halve finale is de 42-jarige Jamel Tijani uit Helmond. Hij gaat met ongeveer 140 anderen van zijn voetbalclub SV de Braak in twee bussen naar Dortmund.
“Het gaat ons om het samenzijn. We willen zo veel mogelijk oranje daar op straat”, zegt hij. “Ik had ook bij eerdere EK’s vrienden zonder kaarten die wel naar de oranjecampings toegingen. Dat is schijnbaar iets Hollands: zo dicht mogelijk bij het Nederlands elftal willen zijn.”
In 2006 had hij wel kaarten voor een wedstrijd in Duitsland. Toen zag hij op het WK de wedstrijd Nederland-Argentinie (0-0). “Maar kaarten voor Nederland-Engeland van woensdag zijn niet meer te betalen. Ik zag prijzen van 500 euro voorbijkomen. Dat vind ik een beetje te gortig.”
Ook Iris van Zuilen uit Nijmegen komt zonder kaartje naar Dortmund. Zij gaat overmorgen met de auto op en neer. “We hebben nog geprobeerd aan kaarten te komen voor de wedstrijd, maar dit is niet gelukt. De portemonnee is niet oneindig.” Zij gaat nu vooral naar Dortmund voor de oranjebeleving, zegt zij.
Ook andere fans die de NOS sprak zeggen zonder kaartje naar Dortmund te gaan. Tess Leemreize rijdt vanuit Twente met haar moeder en een vriendin naar Dortmund. Ook zij gaat naar een fanzone in de stad om daar de wedstrijd te kijken. “Hoe vaak maak je dit nou mee? Het is toch een hele belevenis.”


Lees het hele verhaal via NOS Nieuws: Ook veel fans zonder kaartje naar Dortmund: 'We willen dicht bij Oranje zijn'

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *