Dieuwertje Blok moet neus laten amputeren en legt werk neer

Gepost op 26-04-2024

Dieuwertje Blok (66) legt voorlopig al haar werkzaamheden neer, zegt ze in een interview met de Volkskrant. Ook verdwijnt de presentatrice voorlopig uit de openbaarheid. Ze moet een operatie ondergaan “die verminkend is”.
Haar neus moet vanwege kanker worden geamputeerd. Het is niet gelukt om de ziekte op een andere manier aan te pakken.
Met het interview in de Volkskrant probeert Dieuwertje Blok mensen voor te bereiden op “grote schrik”, zoals ze het zelf noemt. “Ik zal op een gegeven moment toch weer naar buiten moeten en dan vind ik het een prettig idee dat mensen weten wat het is en hoe ik erin sta.”
De ziekte begon bij Blok met een klein hard plekje in haar neus, later bleek dat het huidkanker was. Dat leek makkelijk te bestrijden, maar dat bleek niet zo te zijn. En nu is dus vastgesteld dat haar neus moet worden weggehaald om het risico op uitzaaiingen te voorkomen.
De toekomst van Dieuwertje Blok bij het programma waar ze het meest bekend van is (het Sinterklaasjournaal) is nog onzeker. Met een mooie prothese ziet ze nog een kans, al twijfelt ze. “Ik kan me ook voorstellen dat het daar helemaal voor me stopt.”
Volgens Blok houdt de NTR de deur naar het Sinterklaasjournaal wel open. Dat programma presenteert ze al sinds 2001. Ze begon in 1980 als omroepster voor de KRO en is sindsdien veelvuldig op televisie te zien geweest. Op de radio is regelmatig te horen op de zender NPO Klassiek.


Lees het hele verhaal via NOS Nieuws: Dieuwertje Blok moet neus laten amputeren en legt werk neer

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *